https://www.gomad.be/sites/default/files/2019-04/background-nieuws.jpg

Gomad en Stad Antwerpen slaan handen in elkaar

Schepen Meeuws Mazen Mastou Christophe De Mey

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220516_95313733
https://www.standaard.be/cnt/dmf20220516_97836528

https://www.hln.be/wijnegem/negen-vluchtelingen-stappen-in-pilootproject-van-wijnegems-voedselbedrijf-met-stad-antwerpen-integratie-in-de-maatschappij-begint-allemaal-op-de-werkvloer~abb00fe7/?cb=fef556b1902ff56a05b7d6135be61668&auth_rd=1
 

De Stad Antwerpen slaat de handen in elkaar met voedingsproducent Gomad uit Wijnegem voor een maatschappelijk integratieproject. Met deze samenwerking wil de Stad een verdere activatie van sociale doelgroepen op de arbeidsmarkt stimuleren. Het project sluit nauw aan bij de recent opgestarte campagne van de Stad Antwerpen rond inclusief ondernemerschap.

Als eerste Inclusieve Onderneming van Vlaanderen, investeert Gomad al sinds zijn start in opleiding en (her-)integratie van de eigen medewerkers. Het bedrijf wil nieuwkomers, anderstaligen, erkende vluchtelingen of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via een stage de sociale vaardigheden leren die nodig zijn voor het uitvoeren van een job: arbeidsattitude, stiptheid, werktempo, aandacht, contact met collega’s.

De Stad ging daarom op zoek bij haar sociale dienst naar de juiste profielen die hier de grootste nood aan hebben. Deze stagiaires worden de komende 6 maanden ook begeleid om arbeid op hun maat te verrichten en de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen. Zo krijgen ze de kans talenten te ontwikkelen om nadien vlotter door te stromen tot de reguliere arbeidsmarkt of vast op de pay-roll bij Gomad te komen. Uniek is dat Gomad de taal-, voedingsveiligheid- en integratielessen volledig met eigen middelen bekostigt. De vergoeding die de lesgevers voor hun inspanningen krijgen, zullen zij op hun beurt doorstorten aan een goed doel naar eigen keuze.

Op maandag 16 mei starten negen Antwerpenaren aan de stage. Antwerps schepen Tom Meeuws, bevoegd voor o.a. sociale zaken, armoedebestrijding, samenlevingsopbouw en sociale economie, is het project zeer genegen. Hij komt tijdens de opstartdag om 14u het volledige Gomad-team en de lesgevers een extra duwtje in de rug geven tijdens de feestelijke kick-off.

Gomad|Bijkhoevelaan 30|2110 Wijnegem|+32 483 462 908