https://www.gomad.be/sites/default/files/2019-04/background-nieuws.jpg

Gomad en Ask Interim lanceren sociaal integratieproject GoAsk

Gomad nieuws

Gomad slaat de handen in elkaar met interimkantoor ASK uit Schilde voor sociale tewerkstelling. Met GoAsk beogen wij de integratie van sociale doelgroepen op de arbeidsmarkt.
 
Er zijn nog heel wat mensen die moeilijk aansluiting vinden op de arbeidsmarkt en die op zoek zijn naar een baan. Ask Interim gaat in onze regio op zoek naar profielen zoals nieuwkomers, anderstaligen erkende vluchtelingen of mensen met een uitkering die toch graag aan het werk willen.
 
Gomad wil samen met Ask deze profielen een introductie geven tot arbeidsmatige zelfredzaamheid. Een stage moet hen in de eerste plaats de sociale vaardigheden leren die nodig zijn voor het uitvoeren van een job: arbeidsattitude, stiptheid, werktempo, aandacht, contact met collega’s. De potentiële werknemers worden begeleid om arbeid op hun maat te verrichten en krijgen zo de kans talenten te ontwikkelen.
 
Via de nieuwe vzw GoAsk zullen deze mensen ondertussen ook een begeleidingsproject op maat aangeboden krijgen: Nederlandse taallessen, integratie en armoedebestrijding. Zo kunnen zij vlotter doorstromen naar een vaste job op de lokale arbeidsmarkt. Uniek is dat we het project volledig met eigen middelen bekostigen.
 
Als eerste Inclusieve Onderneming van Vlaanderen, investeren wij al sinds onze start in opleiding en (her-)integratie van de eigen medewerkers. Via GoAsk nemen we nu ook de handschoen op om actief te werken aan een ruimer maatschappelijke integratieproject.
 
De beoogde startdatum van de stage voor de eerste tien kandidaten is 10 januari 2022

Gomad|Bijkhoevelaan 30|2110 Wijnegem|+32 483 462 908